Η φωνή του μαθητή...στο διαδίκτυο

Αυτή είναι η πρώτη ανάρτηση. Αφιέρωμα στο εφημεριδάκι του ΣΑΣΛ που είχε κυκλοφορήσει το 2013.

Τσάκισε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!

Η δράση μαθητών ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή πέρυσι και φέτος.

Αθλητικά Τουρνουά Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ποιοι είμαστε;


Δεν φυτρώσαμε ξαφνικά. Είμαστε μαθητές που έχουμε ανησυχίες, σκεφτόμαστε, παλεύουμε για μόρφωση – δουλειά – ζωή μέσα από τα μαθητικά μας συμβούλια και τις επιτροπές αγώνα των σχολείων μας. Πριν αναδιαμορφώσουμε το blog , η σελίδα λεγότανε «Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Λάρισας» και λειτουργούσε για περισσότερα από 5 χρόνια με  πάνω από 10.000 επισκέψεις. Η σελίδα πρόβαλε τα αιτήματα, τις ανακοινώσεις και τις δραστηριότητες του ΣΑΣΛ και των μαθητικών συμβουλίων της Λάρισας. Σήμερα γίνεται προσπάθεια οι εστίες αντίστασης και αγώνα που δημιουργούνται στα σχολεία της Θεσσαλίας από αγωνιστές μαθητές εκλεγμένους σε μαθητικά συμβούλια ή όχι, συνελεύσεις σχολείων, τάξεων, 5/μελών-15/μελών, επιτροπών αγώνα, συντονιστικών να προβάλλονται από αυτό το blog
Τα αιτήματά μας είναι:
·         Οχι στα εξαντλητικά ωράρια, τα φροντιστήρια, τις επαναλαμβανόμενες εξετάσεις. Η μόρφωση είναι δικαίωμα, όχι ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Ελεύθερος δημιουργικός χρόνος με δωρεάν πολιτιστικές, αθλητικές δραστηριότητες για όλους.
·         Να μη μετράει ο βαθμός Α', Β' και Γ' Λυκείου σε Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ για την πρόσβαση σε ΑΕΙ-ΤΕΙ μέσα από πανελλαδικές εξετάσεις ή και χωρίς αυτές. Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μετά και ανεξάρτητα από το τέλος του Λυκείου, με ευθύνη του κράτους και όχι των Πανεπιστημίων. Δικαίωμα επανάληψης των εξετάσεων για εισαγωγή όσες φορές θέλει ο καθένας. Κατοχύρωση βαθμολογίας (να μη δίνονται κάθε φορά και τα 4 μαθήματα).
·         Να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα στα ΕΠΑΛ και να μην απολυθεί κανένας καθηγητής. Κατάργηση του έτους μαθητείας ως τσάμπα εργασία για τα αφεντικά, πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση. Πτυχίο στα τρία χρόνια. Κατάργηση κάθε πιστοποίησης, το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για το επάγγελμα. Δουλειά με δικαιώματα για όλους!
·         Κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς, υποδομές και βιβλία. Χρηματοδότηση τώρα των σχολείων. Οχι στα 30άρια τμήματα. Δωρεάν συγκοινωνία. Δωρεάν εκδρομές και περίπατοι που είναι δικαίωμα για τον κάθε μαθητή. Ένα γεύμα στο σχολείο με ευθύνη και χρηματοδότηση Δήμου, Περιφέρειας.
·         Έξω οι φασίστες της εγκληματικής- ναζιστικής Χρυσής Αυγής από σχολεία και γειτονιές!
·         Λέμε ΟΧΙ σε όλα τα Ναρκωτικά

Στο mail μας μπορούν όποιοι μαθητές θέλουν να στέλνουν ανταποκρίσεις και άρθρα από τις δραστηριότητες στο σχολείο τους ή για άλλα θέματα που αφορούν τα αιτήματά μας.