Η φωνή του μαθητή...στο διαδίκτυο

Αυτή είναι η πρώτη ανάρτηση. Αφιέρωμα στο εφημεριδάκι του ΣΑΣΛ που είχε κυκλοφορήσει το 2013.

Τσάκισε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!

Η δράση μαθητών ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή πέρυσι και φέτος.

Αθλητικά Τουρνουά Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων

Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

«Τσάκισε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά»Συμμαθητή, Συμμαθήτρια 
Είναι ανάγκη να συντονίσουμε και να οργανώσουμε τον αγώνα μας!


Είμαστε μαθητές και μαθήτριες που αγωνιζόμαστε, είμαστε μέλη μαθητικών συμβουλίων που συμμετέχουμε στο Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Λάρισας. Είμαστε σπουδαστές και σπουδάστριες. Με αυτή μας την επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε την οργή μας και την καταδίκη μας για τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, εργαζομένων και συμμαθητών μας από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Νιώθουμε αηδία γι’ αυτά που λένε στελέχη της Χ.Α. για «φούρνους», «σαπούνια», «χούντες», «εκτελέσεις» και «εξορίες». Οι φασίστες θέλουν να διχάσουν τους λαούς, τους εργαζόμενους, τους νέους για να μην βλέπουν τον πραγματικό υπεύθυνο για τα προβλήματά τους. Εμείς που βλέπουμε κάθε μέρα τους γονείς μας να ιδρώνουν για την επιβίωση μας, να παλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, εμείς που σαν μαθητές πολλές φορές δουλεύουμε για να βοηθήσουμε τους γονείς μας, γνωρίζουμε ότι για τα καθημερινά βάσανα της οικογένειάς μας δεν φταίει ο συμμαθητής μας που έχει άλλο χρώμα, άλλη θρησκεία ή είναι από άλλη χώρα. ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ»


Βροντοφωνάζουμε: Δεν θα περάσει η ωμή καταστολή της κυβέρνησης, ούτε η δολοφονική δράση των φασιστών της Χρυσής Αυγής. Αυτά είναι τα όπλα του συστήματος για να χτυπήσει τον αγώνα μας. 

Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα φοβηθούμε! Κάτω τα χέρια από τους μαθητές και τις οικογένειες τους. ΠΙΣΩ! φασίστες – δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, ρουφιάνοι των εφοπλιστών. Από το ΛΑΟ θα το βρείτε! Δεν τους αφήνουμε τόπο να σταθούν. Έξω από τα σχολεία και τις γειτονιές μας οι φασίστες!ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ενα βίντεο που κάνει αίσθηση!
«"Κάρφωσε" στην καρδιά του συστήματος» είναι το μήνυμα που στέλνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας με ένα βίντεο που ανέβασε στον ιστότοπο youtube. Αφορμή για τους μαθητές αποτέλεσαν οι ρατσιστικές δηλώσεις του βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Παναγιώταρου εναντίον του μπασκετμπολίστα Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Η ανταπόκριση θεατών στο βίντεο ήταν από την πρώτη στιγμή μεγάλη, με χιλιάδες θεατές.
Πλαισιωμένα από στιγμιότυπα από αγώνες όπου συμμετείχε ο μπασκετμπολίστας, προβάλλονται τα μηνύματα του ΣΑΣΑ: «Η Χρυσή Αυγή όπως και οι Ναζί του Χίτλερ, είναι ρατσιστές και φασίστες! Θέλουν να σε πείσουν πως φταίει ο διπλανός σου επειδή έχει άλλο χρώμα. Για να κάνεις εχθρό το φίλο σου, το συμμαθητή σου και φίλο σου τα αφεντικά, τους πραγματικούς εχθρούς!
"Κάρφωσε" στην καρδιά του συστήματος! Πάλεψε οργανωμένα για το δίκιο σου! Κάνε πέρα τους Ναζί της Χρυσής Αυγής! Απομόνωσέ τους!».
Οπως δηλώνει στο «Ρ» ο Ανδρ. Πούλος, μέλος της Γραμματείας του ΣΑΣΑ, μιλώντας για την πρωτοβουλία αυτή: «Εχουμε σιχαθεί όλους αυτούς που έρχονται έξω από τα σχολεία μας ή μέσα σε αυτά και προσπαθούν να πείσουν τους μαθητές ότι για όσα ζούμε φταίνε οι συμμαθητές μας που είναι από άλλη χώρα, που έχουν άλλο χρώμα. Αυτούς που με αφορμή την 28η Οκτώβρη υμνούσαν τον Μεταξά. Ολα για να κρύψουν τους πραγματικούς ενόχους που είναι οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες.
Αποκαλύπτουμε το ρόλο τους στους μαθητές, τους καλούμε να τους βάλουν στην άκρη. Και το κάλεσμα αυτό το συνδυάζουμε με τον αγώνα ενάντια στο σύστημα που δημιουργεί τα προβλήματα, τον αγώνα για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα».To βίντεο από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων